Summering av Melfestveckan i Lidköping


Melodifestivalen- Sveriges största Tv-produktion och Kulturevenemang har genomsyrat hela staden. Att programmet har över 3 miljoner tv tittare kan förstås anses stort i sig men för Lidköpings del är det inte det viktigaste.
– Att få arrangera ett evenemang av den digniteten i Lidköping har som huvudsyfte att skapa långsiktig attraktionskraft i flera dimensioner som att bidra till platsens utveckling och varumärke genom att skapa engagemang, delaktighet och glädje lokalt men också förstås direkta effekter och affärsmöjligheter för Lidköpings näringsliv och föreningsliv, säger Anna Ohlin Ek, vd på Destination Läckö-Kinnekulle.

När vi summerar veckan kan vi konstatera att Melodifestivalturnén bland annat har engagerat över 40 företag som bidragit till innehållet under Melfest-veckan med allt från glammiga erbjudanden, quiz och festivalmenyer på restaurangerna till schlagerdisco och poppig spinning. Dessutom har 283 personer från 14 föreningar har arbetat 1700 timmar med evenemanget vilket genererat omkring 200 000 kr i intäkter tillbaka till vårt lokala föreningsliv.
– Melodifestivalturnén fick ett enormt genomslag och välkomnade när den tredje deltävlingen kom till Lidköping! Samtliga tre föreställningar lockade sammanlagt strax över 10 000 besökare vilket gjorde det mest besökta stoppet genom tiderna hos Lidköping. Tillsammans med Lidköping arrangerade vi även Melfest på stan som blev en succé och togs emot väl från både besökare och turnéns partners. Tillsammans med Lidköping stad lyckades vi skapa det som vi vill att Melodifestivalen ska genomsyra – engagemang, glädje, värme och spänning”, säger Adam Holmstrand Marketing & Partnership Manager på Live Nation Sweden
Förutom de 10 000 som såg deltävlingen Live i Sparbanken Lidköping Arena besökte över 5000 personer aktiviteterna och Melfest på Nya stadens torg och evenemanget har gett Lidköpingsbor och Skaraborgare möjligheten att uppleva riktig stjärnglans på hemmaplan när några av Sveriges (och Norges) kändiselit bott, tränat, shoppat, ätit och upplevt Lidköping under hela veckan. Dessutom har en stor andel tillresande från hela Sverige och Europa kommit till Lidköping och fått möjlighet att uppleva vår fina stad och destination!
– Vi vill verkligen vara hela Sveriges fest och att besöka Lidköping var en väldigt positiv upplevelse för oss. Mycket fin arena, gott värdskap och mycket taggad och glad publik. Stort tack för att vi fick komma, säger Anders Wistbacka, SVT:s projektledare för Melodifestivalturnén.
För att så många som möjligt ska få nytta av evenemanget har aktiviteter med SVT och Live Nation arrangerats med skola och näringsliv på plats. Bland annat har De la Gardiegymnasiets elever blivit inbjudna på föreläsning och näringslivet på AW-mingel där de fått höra Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson prata om den stora apparat som Melodifestivalen är, och vilket arbete som varje år ligger bakom de 6 veckorna vi sedan ser på TV. Adam Holmstrand från Live Nation har berättat om processen och det samarbete man har byggt upp med Lidköping som värdstad för tredje gången. På plats var även en av Melodifestivalturnéns huvudsponsorer ICA som gav en bild av sitt engagemang och sponsorskap vid evenemang både nationellt av ICA centralt och lokalt med Anders Fredriksson från ICA Hjertberg. Deltog gjorde även kommunstyrelsens ordförande Ulrika Gartman Blom, Destinationsbolagets vd Anna Ohlin Ek och Zlatko Kavalic på Stadt i Lidköping som tillsammans berättade om vikten av evenemang som motor för besöksströmmar året runt.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida