Tobias Augustsson klar för Villa Lidköping

Tobias Augustsson och Jonas ”Sparris” Johansson.

Villa Lidköping meddelade idag att man har knutit till sig Tobias Augustsson som kommer tillbaka hem till Lidköping efter en säsong med Gripen Trollhättan. Kontraktet är skrivet på tre raka år. 
– Äntligen. Nu ska jag ta den kampen som krävs och visa att det här är helt rätt, säger Tobias som nu alltså är tillbaka i Villadressen igen. 

Tobias Augustsson har Lidköpings AIK som moderklubb, men har tillbringat tiden i ungdom- och juniorbandyn med Villa Lidköping. Efter juniortiden blev det spel med moderklubben i Allsvenskan där han stod för 13 mål och hela 39 assist under säsongen 2021/2022. Den senaste säsongen har Tobias varit en del av Gripen Trollhättan där han under andra halvan av säsongen tagit stora steg i rätt riktning – en riktning som han vill fortsätta vandra, i Villa Lidköping. 
– Jag kommer med en skön känsla efter den här säsongen med Gripen. Under andra halvan av säsongen fick jag en lite större roll, en roll som krävde mer ansvar och jag kunde då också ta för mig mer. Det kändes som att det släppte lite för mig i och med det och nu känns det helt rätt att få bygga vidare i Villa, säger Tobias. 

Tre raka säsonger är skrivna, vad betyder det för dig?
– Det känns inspirerande och skönt att veta vad man ska göra de kommande tre åren. Det här kontraktet betyder att klubben tror på mig och jag är redo att ta den kampen som krävs för att visa att det är rätt. Det var också en stor del som blev avgörande. Jag ville inte skriva något kortare utan ett längre kontrakt där jag vet vad jag ska göra de kommande åren och därför kändes det jättebra med tre år.
Tobias har under sin tid i Lidköpings AIK också tränat med Villa Lidköpings herrtrupp. Det blir alltså ett välkänt ansikte som ansluter in till den trupp som nu ska byggas inför säsongen 2023/2024.
– Vi har haft en kommunikation ända sedan jag lämnade juniorbandyn egentligen. Men det är först nu det har passat och klaffat för mig att komma tillbaka hem igen. Nu ska jag etablera mig i Villa och vi ska vinna hem det där guldet igen.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om rekryteringen:
– Tobbe är en spelare som varit hos oss tidigare och vi hade ett resonemang kring såvida han skulle ingått i årets trupp, men som läget såg ut så kände vi att vi inte riktigt hade den möjligheten. Han har gjort en fin säsong i Gripen där han har utvecklat mycket. Han är en tung spelare, genombrottssäker och stark spelare som kan användas både som halv och på mitten. Vi ser en väldigt fin utvecklingspotential i Tobias och vi tror mycket på honom, därför har vi också skrivit långt kontrakt för att visa på den satsningen vi vill göra. Det känns också extra kul att få hem en spelare som varit hos oss tidigare. Även om Tobias har Lidköpings AIK som moderklubb så tillbringade han hela junioråldern hos oss och är en spelare som vi känner till. Det är en ambitiös spelare som vill mycket med sin bandy och som har rätt driv för att komma in i vår grupp, och kan bidra på ett fint sätt i många sätt. Sedan är det alltid kul att han valde oss, det är en spelare som många andra elitserieklubbar har velat rekrytera.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida