Erik Säfström fortsätter i Villa Lidköping

Erik Säfström har skrivit på för ytterligare två säsonger med Villa Lidköping. Foto: Urban Larsson.

Villa Lidköping meddelade i lördags att man tillsammans med Erik Säfström är överens om ett nytt kontrakt – som sträcker sig över säsongen 2023/2024 och 2024/2025. 

– Vi trivs väldigt bra i Lidköping och Villa är en klubb som jobbar stort och brett, satsar mycket på ungdomar och har ett välfungerade dam- och herrlag. Det känns som att det är uppåt i Villa och det vill man bidra med och vara en del av. Det är en välmående förening som jobbar åt samma håll, säger Erik som nu alltså kommer att göra minst fem säsonger i klubben som han anslöt sig till den 4 april 2020. 
Erik är en av världens bästa ytterhalvor och under sina säsonger i Villa Lidköping har det blivit både SM-guld och Svenska cupguld. 
– Det har varit tre roliga säsonger på olika sätt med olika resultat. Såklart hade man önskat bättre resultat i finalsammanhang men det får jag ju chans att revanschera mig i nu med två nya chanser. Vi trivs väldigt bra i Lidköping, det har vi gjort sedan dag ett. Det känns skönt att landat i en fortsättning med Villa.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om rekryteringen:

– Erik bevisar att han fortsatt är en av världens främsta ytterhalvor. Han skänker ett stort lugn till vår spelartrupp ute på banan, både defensivt och offensivt. Han är en väldigt duktig tvåväggspelare, stark i defensiven och finns med i vårt offensiva spel både i speluppbyggnaden men han utgör också ett hot på eget sätt. Det är en spelare som betyder mycket i omklädningsrummet och för oss som grupp, det är inte nog så viktigt att understryka att Erik drivs av att utveckla saker tillsammans och vi är såklart väldigt glada att han vill fortsätta sin karriär hos oss, vi ser fram emot två kommande säsonger tillsammans. 

Erik Säfström och Christoffer Edlund skrev ju på tillsammans för tre säsonger sedan, vad säger det att de båda väljer att stanna i klubben?
– Först så vill jag bara säga att vi trivs väldigt bra med Erik och Christoffer, och dom med oss i den här miljön, det påpekar dom också. Det är kul att dom ändå relativt kort tid fått ett så stort hjärta för föreningen. De båda engagerar sig och är föreningslojala. Dom har ett stort engagemang kring ungdomsbandyn, avslutar Jonas ”Sparris” Johansson. 

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida