Lantbruket flyttar in i centrala Lidköping

Martin Claesson AT-event, Fredrik Blad, vd Sparbanken, Anders Holstmark, Axima och Andrea Johansson, Destination Läckö-Kinnekulle.

Ja, nu blir detta äntligen verklighet, när den nya mötesplatsen och mässan ”Lantbruket i Centrum” intar centrala Lidköping. Den 15 – 16 maj 2024 kommer centrala Lidköping fyllas med allt från det senaste inom lantbruket.

Aldrig tidigare har en liknande mässa arrangerats i hjärtat av Lidköping, eller i någon svensk stad för den delen. Här kommer leverantörer inom lantbruk visa upp det senaste från maskinparken, inomgårdsutrustning, förnödenheter och annan rådgivning för lantbrukaren. Utöver detta arrangeras möten och seminarier där lantbrukets mest aktuella frågor sätts i fokus. Lantbruket i Centrum är en ny satsning som arrangeras av At Event i samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle som är en del av Lidköpings kommun. Huvudpartner till arrangemanget är Sparbanken Lidköping.
– Det saknades en större mötesplats för lantbruket i västra Sverige och Lidköping kändes helt perfekt, säger Martin Claeson, mässansvarig för Lantbruket i Centrum.
Att få sätta lantbruket i centrum och samtidigt vara “mitt i centrum” blir en ny häftig upplevelse. Detta ska bli en naturlig återkommande mötesplats i Lidköping. Här lyfter vi fram leverantörer inom lantbruk och lägger fokus på lantbrukets viktigaste utmaningar och framgångar just nu, fortsätter Martin.
– Det ska bli väldigt roligt att fylla staden med lantbruk, mässan är en del av en långsiktig satsning på att bredda Lidköpings evenemangsutbud och locka besökare till centrum. Lantbruket är viktigt för Lidköping och det här evenemanget skapar affärsmöjligheter för vårt lokala näringsliv i flera plan. Det som är extra roligt är att de verksamheter som finns i staden blir en del av mässområdet med befintliga restauranger, caféer, hotell och konferenslokaler och så vidare, säger Andrea Johansson, Evenemangsansvarig för Destination Läckö-Kinnekulle.
Samarbetet med AT Event är en långsiktig satsning med målsättningen att Lantbruksmässan ska bli en återkommande händelse i Lidköping centrum.
Fredrik Blad, vd för Sparbanken i Lidköping är mycket positiv till mötesplatsen:
– Sparbanken Lidköping är stolt huvudpartner till Lantbruket i Centrum. Lidköping med omnejd tillhör de finaste lantbruksområdena i landet och därför känns det riktigt intressant och spännande att vi får en lantbruksmässa av dignitet just i Lidköping. Det lokala lantbruket och våra lantbrukskunder har alltid betytt mycket för Sparbanken Lidköping och därför känns det självklart för oss som bygdens lantbruksbank att också vara med som huvudpartner när ”Lantbruket i Centrum” arrangeras precis i anslutning till våra banklokaler.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida