Lidköpingsbo dömd för misshandel och olaga hot


En 24-årig man från Lidköping har bland annat dömts för misshandel efter att han den 6 augusti förra året misshandlat en annan man vid Östra hamnen i Lidköping.

24-åringen ska bland annat ha knuffat mannen så han föll över ett staket och sedan utdelat flera slag i mannens ansikte. Den slagne mannen ska bland annat ha fått skador på flera tänder samt blånader i ansiktet. Den andra händelsen inträffade den 22 juli på Kållandsgatan i Lidköping då 24-åringen genom en videofilm hotat en annan man. Hotet var av sådan karaktär att den hotade förväntades känna rädsla för sin personliga säkerhet.
Påföljden blir villkorlig dom och 100 dagsböter á 50 kronor. Totalt 5 000 kronor. 24-åringen ska betala skadestånd med 7 025 kronor till den misshandlade mannen och 8 000 kronor till den man han hotat. 24-åringen ska även betala en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida