Fängelse för grov olovlig körning – bilen beslagtagen


En 37-årig man boende på en mindre ort i Lidköpings kommun har dömts till fängelse i en månad för två fall av grov olovlig körning. Den kvinna som lånat ut bilen till mannen har dessutom fått sin bil, en Volvo V70, beslagtagen och förverkad.

Händelserna inträffade den 23 februari i år då Lidköpingsbon framförde sin bil vid Uddetorp utanför Skara, samt den 1 mars i Källby. Vid båda tillfällena körde mannen bil trots att han saknade giltigt körkort. Brotten bör enligt tingsrätten bedömas som grova då mannen tidigare lagförts för olovlig körning. Mannen förekommer totalt under 34 avsnitt i belastningsregistret och under de senaste tre åren har mannen dömts för olovlig körning vid fyra tillfällen. Han har tidigare suttit i fängelse för bland annat stöld. Polisen har tidigare kontaktat ägaren till bilen, en kvinna från Skara, då hon vid flera tillfällen lånat ut sin bil till mannen, trots att hon varit medveten om att mannen saknar körkort. Hon har därmed möjliggjort att mannen kan köra den aktuella bilen och därför beslagtas och förverkas hennes bil.

 

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida