Man boende i Lidköping bet kriminalvårdare


En 43-årig man boende i Lidköping har av Skaraborgs tingsrätt dömts till fängelse i åtta månader för bland annat våld mot tjänsteman, skadegörelse och olaga förföljelse.

En av händelserna inträffade den 12 januari i år då mannen, som är medborgare i Syrien, ska ha angripit en kriminalvårdare vid häktet i Mariestad. Den nu dömde mannen ska då ha utdelat knytnävsslag, bitit kriminalvårdaren i armen samt dragit i en tumme så den skadats. Vårdaren ska bland annat ha fått bitmärken på armen samt att misshandeln orsakat blodvite samt en ledskada i tummen. Vid samma tillfälle har mannen krossat en fönsterruta i lokalerna. Mannen döms även för att ha förföljt en kvinna i Vänersborg under hösten 2022 och på olika sätt ofredat henne genom att bland annat skapa en falsk Facebook-profil i kvinnans namn där han påstått att kvinnan träffar män för pengar. Han har även hotat kvinnan via sms och sagt att han ska ”stoppa en kniv i hennes huvud”. Mannen ska även ha sökt upp kvinnan, trots att han haft kontaktförbud.
Förutom fängelsestraffet på åtta månader ska mannen även betala skadestånd på totalt 76 917 kronor, 11 400 kronor till kriminalvårdaren, 7 717 kronor för sönderslagen glasruta och 57 800 kronor till kvinnan. Dessutom ska mannen betala en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden. Mannen slipper dock utvisning, något som det yrkats på i tidigare stämningsansökan.

Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida