Rörstrands Museum presenterar – Det stora i det lilla

Föremålen på bilden är (det större) en syltkruka tillverkad av Rörstrand och (det mindre) en dockskåps-syltkruka inlånad från Ylva Ingemarssons privata samling. Foto: Daniel Ström.

Rörstrand Museum presenterar nu en utställning som tittar närmare på vad vi upplever som litet och stort.

Den handlar om både pyttesmå och stora föremål, om hur de blir till och om den mänskliga fascinationen för dem. Man visar stora, små och pyttesmå föremål från sina samlingar, några 3D-utskrifter baserade på föremål i samlingarna och några dockskåps-föremål som man lånat från en privat samling. Nu hälsar man välkommen att kika närmare på Det stora i det lilla – förstoringsglas finns att låna i museets reception. Utställningen pågår den 17 juni till 15 oktober 2023 med vernissage den 17 juni klockan 13.00-14.00.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida