OKQ8 öppnar två supersnabbladdare i Lidköping

Den 3 juli öppnade OKQ8 och Skellefteå Kraft två supersnabbladdare, med totalt fyra laddpunkter, på stationen på Tallskogsvägen 1 i Lidköping.

Den 3 juli öppnade OKQ8 och Skellefteå Kraft två supersnabbladdare, med totalt fyra laddpunkter, på stationen på Tallskogsvägen 1 i Lidköping. Målet med den stora satsningen på svensk laddinfrastruktur är att öka tillgängligheten för elbilsförare i hela landet genom Sveriges största nätverk, med 800 laddpunkter, fördelade på 300 OKQ8-stationer, senast 2026.

Under första kvartalet 2023 var 39 procent av alla nyregistrerade personbilar i Lidköping laddbara. Merparten av de laddbara bilarna var rena elbilar (30 procent av alla).* När allt fler byter till elbil måste det bli smidigare att ladda. Det ska också vara lika enkelt att betala för elen som för bensin eller diesel, menar OKQ8.
– Lidköping utgör en strategiskt viktig förbindelse mellan olika regioner och orter i området, för såväl företag som privatpersoner och därför centralt i vårt prioriterade arbete med att snabbt öka tillgängligheten av supersnabbladdare i hela Sverige. Genom att erbjuda supersnabbladdning i Lidköping bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp från transporter – en viktig del i omställningen mot en hållbar framtid, säger Agnes Palinski, kommunikationschef på OKQ8.
När supersnabbladdarna med totalt fyra laddpunkter öppnar på OKQ8 i Lidköping, kommer betalning kunna ske smidigt både med vanligt bankkort, laddkort från OKQ8 och med appen OKQ8 Elbilsladdning. Oavsett betalningsform tillkommer ingen extra kostnad för kund.
– Skellefteå Kraft är en av Sveriges största producenter av förnybar kraft från vind och vatten. Transporter har en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle och därför investerar vi i utbyggnaden av supersnabbladdning så att fler kan köra på vår förnybara el, säger Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

Nationell utrullning
Supersnabbladdarna, idag totalt 174 laddpunkter, finns på OKQ8 i Burträsk, Glumslöv, Halmstad, Hammerdal, Hisings Backa, Huskvarna, Junsele, Karlstad, Kiruna, Kungsbacka, Landvetter, Lidköping, Linköping, Luleå, Norsjö, Nykvarn, Pajala, Sillekrog, Skellefteå, Sollentuna, Solna, Sundsvall, Trelleborg, Upplands Väsby, Uppsala, Valbo, Vittangi, Växjö, Älvsbyn, Ödeshög, Örebro och Östersund.

Fakta
•Betalningsterminalerna tar emot både Visakort och Mastercard. Företagskunder kan använda OKQ8 Företagskort Elbilskort och det går även bra att betala med appen OKQ8 Elbilsladdning.
•Varje supersnabbladdare har två laddpunkter och kan endast användas av elbilar, eftersom hybridbilar kräver en speciell kontakt.
•Supersnabbladdarnas effekt är 150 kW, vilket är betydligt högre än de vanligt förekommande snabbladdarna om 50 kW.
•Beroende på bilens kapacitet och batteriet kan en bil laddas för ytterligare 25 mils körning på ungefär 20 minuter.
•Skellefteå Kraft, som producerar 100 % förnybar el genom egna kraftstationer för vind- och vattenkraft samt bioenergi, står för såväl installationer och underhåll som leverans av elen i supersnabbladdarna.


Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida