Kvinna körde rattfull – kolliderade med flaggstång


En 22-årig kvinna åtalas för grovt rattfylleri efter att hon den 21 maj i år ska ha kört personbil på Hamngatan i centrala Lidköping och samtidigt kört på en flaggstång.

Alkoholkoncentrationen i kvinnans utandningsluft uppgick enligt stämningsansökan till 0,79 milligram per liter utandningsluft, vilket gör att brottet bör betraktas som grovt. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,50 milligram per liter. Kvinnan ska även ha kolliderat med en flaggstång och ska enligt åtalet ha varit avsevärt påverkad av alkohol. Lidköpings kommun yrkar skadestånd på 5 000 kronor för att byta den förstörda flaggstången. Kvinnan har erkänt gärningen.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida