Körde lastbil kraftigt berusad – döms till fängelse


En 32-årig man från en mindre ort i Lidköpings kommun har av Skaraborgs tingsrätt dömts till fängelse i en månad för grovt rattfylleri efter att han framfört en mindre lastbil kraftigt berusad.

Händelsen inträffade på natten den 12 juni i år på väg 2586 vid Sparlösa utanför Vara. Mannen, som säger att han inte minns något av händelsen då han var kraftigt berusad, skulle ta sin lätta lastbil hem efter en fest och körde i diket på en mindre . Polisen kunde gripa mannen på platsen och vid senare provtagning visade det sig att alkoholkoncentrationen i mannens blod uppgick till 2,04 promille. Mannen har nu dömts för grovt rattfylleri till fängelse i en månad. Han ska även betala en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden samt 400 kronor till staten för kostnaden för provtagning och analys.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida