Böter för olovlig körning med moped


En 19-årig man från Tibro har dömts för olovlig körning efter att han den 11 juli i år framfört en moped på Majorsallén i Lidköping utan att ha rätt till det.

Mannen, som är medborgare i Palestina, har erkänt gärningen men hävdat att han inte kände till att man behövde förarbevis för att framföra en moped klass II. Mannen har nu dömts för olovlig körning av Skaraborgs tingsrätt och påföljden blir 30 dagsböter á 50 kronor. Totalt 1 500 kronor. mannen ska dessutom betala en avgift på 1 000 kronor till brottsofferfonden.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida