Lidköping ökar 52 placeringar i rankinglista

Lidköpings centrum från ovan under evenemanget Hjulafton.

Varje år genomför Svensk Näringsliv en enkätundersökning till sina medlemmar runt om i Sverige. Resultatet presenteras varje höst och den 20 september var det dags för årets resultat. Glädjande lyfter nu Lidköpings kommun från tidigare bottenplacering och landar in 52 placeringar bättre än förra året. Lidköping finns nu på plats 220 av Sveriges totalt 290 kommuner. Placeringen för år 2022 var 272.

– Vi är glada att trenden nu vänt tydligt. Våra ansträngningar att skapa en bättre dialog med näringslivet har givit resultat. Vi är långt ifrån nöjda, men har nu påbörjat resan uppåt i listan, säger Anna Sundbom, chef Område näringsliv Lidköpings kommun.
Det är dock viktigt att veta att detta är en attitydundersökning där man svarar på frågor oavsett om man haft kontakt med kommunen under det senaste året eller inte.
– Det finns flera sådana här mätningar och för oss är det viktigt att även arbeta med undersökningar där man mäter resultatet från de som varit i faktisk kontakt med kommunen, en sådan så kallad ”nöjd-kund-index”-undersökning, NKI. Här har Lidköping ett NKI på 76 vilket räknas som ett högt resultat, säger Anna Sundbom.
Men oavsett resultaten i dessa undersökningar så kan man glädjande nog se att i praktiken är Lidköping en fortsatt attraktiv etableringsort för företag, inte minst utifrån Lantmännens miljardinvestering senast och ett högt tryck på handelsområdet Kartåsen.
– Vi har så mycket spännande på gång i Lidköpings kommun och en bra dialog med näringslivet, avslutar Anna Sundbom.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida