23-åring från Lidköping dömd för narkotikabrott


En 23-årig man från Lidköping har dömts för ringa narkotikabrott efter att han olovligen använt cannabispreparat.

Händelsen inträffade på Mellbygatan i Lidköping innan sommaren och mannen har nu fått sin dom i Skaraborgs tingsrätt. I utredningen framgår att mannen bland annat haft tetrahydrcannabinol i urinen, vilket är narkotika. Mannen har i förhör uppgett att han var så pass påverkad av benso att han inte frivilligt använde cannabis. Omständigheten att mannen inte frivilligt använt cannabis har uppenbarligen föranletts av eget intag av narkotika och kan därför inte föranleda att han befrias från ansvar för gärningen enligt tingsrätten. Mannen döms därför för ringa narkotikabrott till 30 dagsböter á 190 kronor. Totalt 5 700 kronor. Han ska dessutom betala en avgift på 1 000 kronor till Brottsofferfonden samt ersätta staten för provtagning och analys med 1 300 kronor.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida