Nytt landmärke gör piren vid Framnäs komplett

Visionsbild av det nya landmärket vid strandpromenaden, Eva Hilds ”Hold”.

Nu står det klart att det blir konstnären Eva Hild som kommer att ansvara för den konstnärliga gestaltningen som ska placeras längst ut på piren vid Framnäs nya strandpromenad.

Evas konstverk Hold tar avstamp i det omkringliggande landskapet och hänvisar till Lidköpings gamla cisterner, såväl som den runda keramiska formen från stadens karaktäristiska porslinstillverkning. Det nya landmärket kommer att invigas sommaren 2025.Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida