La Gazzetta på Läckö slott


Det blir en sommaropera på Läckö slott även 2024 och då i form av Rossinis komiska opera ”La Gazzetta” från 1816. En opera som är baserad på Carlo Goldonis pjäs ”Äktenskap genom annons”.

Den uppblåste Herr Pomponio sätter ut en annons i tidningen La Gazzetta: ” En främling har anlänt … han har en giftas-färdig dotter av ung ålder, passande skönhet och mirakulös grace grekisk figur, romerskt huvud” följt av ”från och med idag är tävlingen öppen.” Men dottern Isabella vill inte alls bli såld. Hon älskar Filippo som driver värdshuset där alla bor. Detta är upptakten till en lustfylld berättelse med maskerader, kärlekslängtan och en knasig duell. Skratt och lite allvar, sprittande toner i hög hastighet och framför allt glimten i ögat. Det kreativa teamet bakom 2017 års stora succé ”En turk i Italien” återvänder till ännu en Rossinifest på borggården. Premiären är fredagen den 12 juli, och operan spelas sedan till och med lördagen den 3 augusti.

Dirigent: Kim Phipps.
Regissör: Lars Bethke.
Designer: Lehna Edwall.

Boka biljett härVill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida