Man från Tun dömd till fängelse


En man 50-årsåldern boende i trakterna av Tun har av Skaraborgs tingsrätt dömts till två månaders fängelse för bland annat grovt rattfylleri, olovlig körning och brott mot knivlagen.

Händelsen inträffade den 3 december förra året då mannen stoppades i sin bil på Långgatan i Kvänum. Det visade sig att mannen intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0.81 milliliter per liter, och han döms därför för grovt rattfylleri. Mannen saknade dessutom giltigt körkort och döms därför även för olovlig körning, samt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra föremål då han hade en kniv på allmän plats. Mannen ska även betala en avgift på 1 000 kronor till Brottsofferfonden. I beslag tagen kniv ska förverkas från mannen.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida