Lidan BTK på väg mot Superettan

Alexander Fransson Klerck vann samtliga sina matcher under lördagens sammandrag. Arkivfoto: Urban Larsson

Bordtennisklubben Lidan BTK leder bordtennisens division 1 västra och snart kan Lidköping ha ett lag i Superettan.

Med endast två omgångar kvar att spela toppar Lidan BTK division 1 västra. Laget har 21 poäng, samma som tvåan Horreds BTK, men med en bättre matchstatistik. Lidan BTK har 90-40 i matcher och Horred 93-44. Det skiljer alltså endast en match. Lidan gick upp i serieledning efter lördagens sammandrag i Lekstorp där laget tog tre poäng efter 8-4 mot Mariedals IK och 7-7 mot Horreds BTK. Horred tappade även en poäng då man spelade 7-7 mot trean Lekstorps IF, vilket innebär att Lidan BTK nu har allt i egna händer. Lidköpingslaget möter i de två avslutande omgångarna Halmstad BTK C och Askims BTK och vid segrar mot dessa, samt att man inte tappar fler matcher än Horreds BTK, så är seriesegern klar. Superettan är den näst högsta serien i landet, efter Pingisligan. För Lidan BTK spelade i lördags Sebastian Flaaten, Alex Lund, Alexander Fransson Klerck och Noah Hovdenak.

Samtliga resultat samt aktuell tabell.
Vill du se fler sportnotiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida