Gul varning för snöfall

Foto: Pixabay.

SMHI har gått ut med en gul varning gällande snöfall i delar av norra Götaland, bland annat i Lidköpings kommun.

Det varnas för att det från tisdag kväll till onsdag förmiddag kommer in ett snöfall söderifrån som kan vara ymnigt och medföra trafikproblem. Lokalt kan det komma 15-20 centimeter nysnö och under tisdagskvällen väntas det dessutom bli blåsigt med friska vindar. Varningen gäller från klockan 17.00 idag tisdag fram till klockan 10.00 imorgon onsdag.

Hur kan det påverka mig?

  • Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök.
  • Begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.
  • Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.
  • Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida