Rörstrand museum utlyser stipendium

Stipendiet består av en vistelse i porslinets huvudstad Jingdezhen i Kina.

Rörstrand museum presenterar, i samarbete med Västra Götalandsregionens kulturnämnd, en möjlighet för yrkesverksamma konstnärer inom keramik/porslin i Västra Götalandsregionen.

Det handlar om en gästateljévistelse i porslinets huvudstad Jingdezhen i Kina, under perioden 1 april till 31 maj 2024. Det är en unik chans för konstnärer att fördjupa och utveckla sin konstnärliga praktik i en av världens mest framstående keramikregioner, samtidigt som de får en chans att dela sina erfarenheter under Porslinsfestivalen, den 24 augusti i Lidköping, vid återkomst till Sverige.
Stödet kan sökas av alla yrkesverksamma konstnärer inom keramik/porslin bosatta och verksamma i Västra Götalandsregionen. Ansökan till Jingdezhen är öppen till och med den 28 februari 2024. I stipendievistelsen ingår tillgång till en ateljé hos Opposite Studio beläget i Feng Long Sheng Tai i utkanten av Jingdezhen, bostad i anslutning till ateljén, flygresa Sverige/Jingdezhen tur- och retur samt uppehälle, material med mera. Vistelsen är avsedd att genomföras under 2024, april till maj, alternativt maj till juni.

Läs mer om stipendiet och ansökan:
Pressmeddelande: Rörstrand Museum utlyser unikt konstnärsstipendium (rorstrand-museum.se)Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida