EXTRA: Varning för stormbyar över Lidköping

Det varnas bland annat för nedfallna träd. Foto: Pixabay.

SMHI har gått ut med en varning för mycket hård vind över Lidköping och hela Västra Götalands län imorgon fredag. Varningen gäller mellan klockan 07:00-16:00.

Det varnas för hård sydlig eller sydvästlig vind och stormbyar på 23-28 meter per sekund. Detta kan bland annat leda till nedfallna träd över vägar och begränsad framkomlighet för bilar och bussar samt orsaka strömavbrott. Vinden kommer att nå sin kulmen vid lunchtid på fredagen och sedan sakta avta söderifrån under eftermiddagen och kvällen.

Så här kan det påverka:

  • Begränsad framkomlighet på vägar på grund av nedfallna träd.
  • Risk för förseningar inom buss-, tåg-, flyg- och färjetrafiken samt inställda avgångar.
  • Områden med luftburna elledningar kan påverkas och ge störningar i el- och teleförsörjningen.
  • Lösa föremål och tillfälliga konstruktioner riskerar att förflyttas eller skadas.
  • Vissa skador på skog (hyggeskanter och nygallrad skog). Enstaka träd eller grenar ramlar ner.Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida