Internationella kvinnodagen på Vänermuseet

Internationella kvinnodagen uppmärksammas på Vänermuseet fredagen den 8 mars.
Fredagen den 8 mars är det Internationella kvinnodagen och på Vänermuseet uppmärksammar man detta med bland annat utställningen Mens! och konstnärskollektivet Mensmagi som färgar kvällen intensivt röd.

Denna afton är skaparverkstaden på Vänermuseet en mensateljé och mässan bjuder på kvinnligt hantverk och arbete för kvinnors rättigheter och välmående. Sång och musik med Stina & Debora ramar in kvällen. Denna kväll bryter vi tabun och vågar prata om mens, säger man från arrangörshåll.
 
PROGRAM
Dörrarna öppnas kl.17.30 med mässa, musik och mingel med dryck och enklare tilltugg. Mensateljén öppnar.
Kl.18.00 Vernissage i utställningen Mens!
Kl.18.30 Mensmagi visar sina videoverk och presenterar Work in progress.
Det kvinnliga konstkollektivet- Mensmagi- bildades för ett decennium sedan. Syftet var att bearbeta trauman genom att genomför akter och konst med sin mens och exponera dem i det offentliga för att bryta med det förflutna. De kommer här att berätta om processen, hur de gick tillväga och dela med sig av resultatet i form av videoverk.
Kvällen avslutas med en ceremoni där man hedrar alla förmödrar och deras blodslinje, under ledning av Veias Naturkraft.

Utställare:
Kvinnojouren Linnean @kvinnojourenlinnean
Amnesty Lidköping
Garmar Atelier Marie Nordström @garmar.atelier
Blickfång Johanna Kindberg @blickfang83
Veias Naturkraft @veijasnaturkraft
Niina Stenander keramik @niina_keramik_livet

Boka din biljett på: vanermuseet.se
Pris: 100 kr
Evenemanget är gratis för dig under 25 år men du behöver ändå boka din biljett. Kvällen arrangeras av Vänermuseet och Enheten för Konst, Kultur och BibliotekVill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida