Nya utbildningar till Campus västra Skaraborg


I veckan stod det klart att Campus västra Skaraborg har beviljats två nya utbildningar och dessutom i en helt ny utbildningsform. 
Utbildningarna i Diagnostekniker – fordon och Process- och underhållstekniker kommer erbjuda 20 utbildningsplatser vardera och ansökan öppnar inom kort. 

Det som gör utbildningarna unika är att de implementeras som en del av en helt ny utbildningsform i Sverige – Nationell yrkeshögskola (NY). Denna modell innebär en yrkesutbildning på gymnasial nivå som bygger på yrkeshögskolans framgångsrika koncept och är skräddarsydda för att tillgodose arbetslivets kompetensbehov. Detta är ett betydande steg framåt i kompetensförsörjningen för vår region.
– Vi är mycket glada och stolta över att yrkeshögskolemyndigheten valt att bevilja båda våra ansökningar gällande pilotprojektet Nationell Yrkesutbildning, Diagnostekniker – fordon och Process- och underhållstekniker. Detta bekräftar vårt arbete i att stötta näringslivets kompetensbehov och få fler människor in i attraktiva jobb” berättar Anders Torén, Områdeschef, Campus västra Skaraborg.
Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) som ansvarar för genomförandet av satsningen fick in totalt 86 ansökningar. Myndigheten har nu beviljat 38 ansökningar att starta nya utbildningar inom ramen för pilotverksamheten en nationell yrkesutbildning och Campus västra Skaraborg är en av dessa.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida