Fängelse för 37-åring från Lidköping


En 37-årig man från Lidköping har dömts för grovt rattfylleri, ofredande och två fall av olaga hot. Påföljden blir fängelse i tre månader.

De flesta av händelserna inträffade under 2023. Bland annat blev mannen stoppad i sin bil på Stenportsgatan i centrala Lidköping den 12 mars med en alkoholkoncentration i utandningsluften på 0,92 milligram per liter, och döms därför för grovt rattfylleri. Han döms även för olaga hot då han bland annat sagt ”jag ska slå in pannbenet på dig…” till en man på Mellbygatan i Lidköping i slutet av april 2023. Den 26 juni samma år, hotade han en annan man på en krog i Gamla staden och han ska bland annat ha sagt ”då kommer jag smälla ditt ansikte mot bordet…”. Han döms för olaga hot även i detta fall och mannen ska förutom fängelsedomen betala en avgift på 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida