Nu höjs avgifterna för vatten och avlopp

Foto: Pixabay.

Från den 1 maj 2024 höjs avgifterna för vatten och avlopp i Lidköping. Det beslutade kommunfullmäktige i Lidköping den 29 april. I genomsnitt höjs avgifterna med 13,1 procent, vilket motsvarar en ökad kostnad på 70 kronor per månad för en vanlig villa.

– De nya avgifterna gör att vi kan fortsätta leverera rent dricksvatten och rena avloppsvatten ansvarsfullt, säger Annika Malm, vd vid Lidköping miljö och teknik.
Bakom höjningen, som inte är unik för Lidköping, ligger främst ökade driftskostnader och nödvändiga investeringar inom vatten och avlopp. Många andra kommuner är i samma situation och står inför liknande behov av investeringar. Ökade priser på kemikalier, el och andra resurser gör det dyrare att producera vatten och rena avlopp, avslutar Annika Malm.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida