Lidköping nominerad till Årets superkommun

Foto: Lidköpings kommun.

För tredje året i rad har Lidköpings kommun möjlighet att knipa förstaplatsen i Årets superkommun. 2022 blev det guld och 2023 en silverplacering. I år är Lidköping åter nominerade i klassen ”Mindre kommuner och landsortskommuner” tillsammans med Åre, Ystad, Varberg och Piteå.

Det är inte slumpen, röstningar eller bedömningar som avgör vem som blir nominerad. I stället är det över 140 olika mätvärden inom allt från ekonomiskt resultat, kostnad per brukare till skolresultat och andelen mattelärare med lärarlegitimation som fäller avgörandet i tävlingen som arrangeras av tidningen Dagens Samhälle.
– Det är naturligtvis mycket glädjande att vi för tredje året i rad är nominerade. Det visar att vi håller vår position som en välkomnade och hållbar kommun. Vi har många viktiga och spännande beslut framför oss för att ta ytterligare steg mot tillväxt med hållbarhet i fokus, säger Bertil Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.
– Att mätningen är så pass omfattande och spänner över ett brett fält gör att vi verkligen värdesätter den här nomineringen. Vi vet att resultatet är verkligt och jag vill redan nu passa på att tacka alla våra medarbetare och chefer som varje dag gör fantastiska insatser för att Lidköping ska kunna vara både den attraktiva bostadsorten, men även kommunen där man vill etablera sin verksamhet eller bara få trivas vid besök, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör, Lidköpings kommun.

Slutliga vinnare kommer offentliggöras vid Almedalsveckan i Visby 25-28 juni.


Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida