Konstafton arrangerades för 14:e gången

En av de 48 utställningarna var i Rådhuset på Nya stadens torg. Foto: Team Fabbe/Sören.

Lördagen den 5 november hölls årets Konstafton i Lidköping och det var 14:e gången i ordningen som konstnärer och publik fick chansen att mötas.

Över 100 konstnärer och 48 olika utställningar bjöds det in till på årets Konstafton, dessutom fanns en representationsutställning på Lidköpings konsthall och i Folkets hus pågick Barnens konstafton. Som vanligt blev det 12 timmar av konst, från klockan 12.00 mitt på dagen då årets invigningstalare Ann-Louise Friberg invigde årets Konstafton, och fram till midnatt. Lidköpings folkdansgille höll dansuppvisning och det presenterades konst i alla dess former, så som målningar, keramik, glasskulpturer, grafik, fotografier, screentryck, textilier, smycken, konstföremål i trä och skrotkonst. Som vanligt var det en strid ström av konstintresserade som besökte de olika utställningarna, både inne i Lidköpings centrum, och de som låg lite utanför stan. Arrangör för dagen var Konstnärsföreningen Lidan.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida