TK Levo kopplade greppet i Svenska cupen

TK Levos gymnaster som deltog i den den andra deltävlingen av Svenska cupen.

Helgen den 22-23 april avgjordes deltävling två i Svenska cupen, en tävling som avgjordes i Örkelljunga och där Levo-gymnasterna på nytt bjöd på nya framskjutna placeringar. Samtliga av klubbens sex deltagande gymnaster gjorde mycket bra ifrån sig och lyckades alla ta sig vidare till söndagens finaler i sina respektive klasser. Totalt fyra medaljer fick följa med hem till Lidköping.

Vilgot Åhlin visade på styrka och lyckades upprepa sin seger i deltävling 1 genom en ny seger i pojkar klass 3. Med sina två vinster har Vilgot nu en riktigt bra positionering för totalsegern i Svenska cupen klass 3. Vilhelm Billvén Edhammer som visat en stabil utveckling de senaste åren gjorde även han en riktigt stark tävling. I kvaltävlingens förstaserie lyckades han klara Gymnastikförbundets poängmässiga kvalgräns för VM i Birmingham. I finalen lyckades han igen med en serie poängmässigt över VM-kvalgränsen och det räckte för segern i herrar klass 1, vilket också var första gången för Vilhelm. Klubbkamraten Oskar Smith gjorde även han en bra tävlig och slutade på en tredje plats. Oskar har också han klarat kvalgränsen för VM tidigare i år. Både Oscar och Vilhelm har nu stärkt sina möjligheter att bli uttagna till VM i Birmingham 2023. Oliver Arthursson tog sig som tredje Levo-gymnast till finalen och slutade där på en femte plats. Isak Oldin som tävlar i klass 2 pojkar missade precis pallen med sin fjärdeplats. Han har dock en tredjeplats sedan tidigare så även han ligger bra placerad inför totalen. Malte Drougge segrade i kvaltävlingen i klass 2, men bröt tyvärr i finalen. Oliver Arthursson och Vilhelm Billvén Edhammer tog tillsammans silvret i synkron klass 1 hårfint efter de sportsliga förebilderna Jonas Nordfors och Måns Skoglund från Upplands Väsby gymnastikklubb. Sammantaget ligger TK Levos gymnaster mycket bra till inför de två återstående deltävlingarna i Svenska cupen. Nu väntar SM för på hemmaplan för Levos gymnaster den 13-14 maj i Idrottens Hus.

TK Levo:s placeringar Svenska cupen

Individuell trampolin herrar klass 1
1) Vilhelm Billvén Edhammer
2) Oscar Smith
5) Oliver Artursson

Individuell Trampolin klass 2 pojkar
4) Isak Oldin

Individuell trampolin klass 3 pojkar
1) Vilgot Åhlin

Synkron trampolin klass 1 
1) Oliver Arthursson / Vilhelm Billven Edhammer

Synkron trampolin klass 2 
4) Isak Oldin / Malte Drougge

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida