Eldningsförbudet upphävt

Eldningsförbudet är upphävt, men kom ihåg att det är du som tänder en eld som är ansvarig. Foto: Pixabay.
 

Lidköpings kommun upphävde igår tisdag den 4 juli förbudet mot eldning utomhus. På grund av lägre temperaturer och bättre brandriskprognoser över en längre kommande period bedömer Räddningstjänsten Skaraborg att det inte längre finns skäl att behålla eldningsförbudet.

Du kan i och med detta elda och grilla igen men tänk på att du som eldar alltid har ansvar för att elda på ett säkert och kontrollerat sätt.

– Ta reda på brandrisken där du ska elda eller grilla.
– Var på en lämplig plats med tillräcklig avstånd till brännbart material, ha tillgång till tillräcklig släckutrustning, beakta rådande väderförutsättningar, lämna inte elden eller      grillen obevakad.
– Släck eller bevaka elden eller grillen när du är klar tills den är kall och har slocknat.
– Är du det minsta tveksam ska du avstå från att elda.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.
 

 

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida