Många drabbade när regnet öste ner

Många fastighetsägare drabbades hårt av det kraftiga regnet i lördags. Så här såg det ut vid en fastighet i Söne vid 19-tiden på lördagskvällen. Foto: Urban Larsson.

Under lördagseftermiddagens häftiga regn var det många som kontaktade SOS alarm om översvämmade källare runt om i Lidköpings kommun och räddningstjänsten hade fullt upp med att pumpa ut vatten ur vattenfyllda källare runt om i kommunen.

Några av de platser som drabbades hårdast av det kraftiga regnet verkar vara i Järpås, Lovene, Mellby, Örslösa och Söne, där många källare vattenfylldes och många vägar och tomter stod under vatten. Enligt uppgift som tidningen tagit del av ska det bland annat ha kommit 85 millimeter regn i Mellby, 82 millimeter i Örslösa och 102 mm i Skalunda under dagen. Vid Örslösa IP stod flera fotbollsplaner under vatten och vägen mellan Örslösa och Söne var översvämmad vid ett flertal ställen, så bilar inte kunde ta sig fram.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida