Världsmästare klar för Villa Lidköping

Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson och Linnéa Larsson.

Linnéa Larsson har efter efter 13 år i AIK Bandy valt att spela bandy i Villa Lidköping de kommande säsongerna
– Det känns väldigt ärofyllt och lite omtumlande faktiskt. Men det är en härlig känsla som pulserar, säger landslagskaptenen till vlbk.se.

Linnéa kommer från en lång tid som lagkapten i AIK Bandy. I slutet av säsongen 2022/2023 blev det också ett VM-guld som lagkapten i landslaget och idag står hon som ny spelare i Villa Lidköping, redo att vara med i kampen om ett nytt SM-guld.
– Att valet till slut föll på Villa var dels den helhetslösning som klubben presenterade som gör det möjligt för mig att fortsätta spela bandy. För mig finns de kriterier som är viktiga, där bockar Villa i alla de delar som är viktiga för mig. För mig har det alltid varit viktigt att visats i en miljö som utmanar och där det finns en tydlig gemensam målbild. Jag har alltid haft en bra bild av Villa som organisation och har i och med denna process fått detta bekräftat. Vill ta tillfället i akt att lyfta Mattias (Mattias Nilsson) i denna rekryteringsprocess som med sitt tålamod, vilja och entusiasm tillsammans med Sparris (Jonas Johansson) har varit direkt avgörande för mitt beslut, säger Linnéa.
– Linnéa är en av Sveriges mest framgångsrika spelare, senaste VM var hon lagkapten i det landslag som spelade hem guldet till Sverige. I Linnéa får vi in en spelare med rutin och erfarenhet som dessutom är grymt revanschsugen efter en säsong där mycket kretsat kring annat än just bandyn för hennes del. Hon kommer kunna vara med och bidra med ett lugn till laget men även driva på och vara med och avgöra matcher. Dessutom är hon tydlig med att hon vill vara med och spela de stora matcherna och vinna titlar, vilket vi såklart siktar på i Villa. Vår trupp består i nuläget av 15 spelare, vilket är lite för tunt på elitnivå, så det finns behov av att stärka upp med ytterligare spelare. Med Linnéa är vi 16 och därutöver kommer vi även fylla på med fler spelare ur egna led för att landa på en trupp med 17–18 spelare. Inför denna säsong har vi stärkt truppen med egna spelare i form av Ebba Stern och Lua Nyberg, men det finns ytterligare spelare som knackar på dörren vilket känns kul och bra för framtiden, säger klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida