19-åring dömd för våldtäkt – får fängelse


En 19-årig man från Lidköping har dömts för våldtäkt och påföljden blir fängelse i två år samt att han ska betala ett skadestånd på 115 000 kronor.

Händelsen inträffade på en adress i centrala Lidköping den 3 mars 2022 då mannen, som då var 18 år, bland annat ska ha haft samlag med en tjej som var under 18 år och som inte deltog frivilligt. Mannen har nu fått sin dom vid Skaraborgs tingsrätt och påföljden blir fängelse i två år. Mannen ska även betala skadestånd till kvinnan med 115 000 kronor, beloppet avser 100 000 kronor för kränkning och 15 000 kronor för sveda och värk. Han ska även betala ränta på detta belopp sedan den 3 mars 2022 samt en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden.Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida