PEQ ny huvudägare i InQuire

Oscar Ripa, Investment Manager PEQ, och Björn Paulsson, delägare och grundare av InQuire.

Private Equity-bolaget PEQ går in som partner till InQuire. Genom investeringen får InQuire möjlighet att utveckla sin progressiva modell för hållbar transportlogistik.
– Tillsammans med PEQ och våra kunder kan vi skapa skaleffekter genom att bygga transportnätverken större. En enskild varuägare klarar inte alltid att hålla optimal fyllnadsgrad, men med gemensamma leveranser skapar vi stora värden för kunderna, säger Björn Paulsson, delägare och grundare av InQuire.

InQuire har etablerat sig som en game-changer inom transport och logistik, främst för leveranser med lastbil. Genom att sänka kundernas kostnader, öka leveransservicen, minska miljöpåverkan och förbättra chaufförernas arbetssituation, ansvarar man i dag för leveranslogistiken åt stora transportintensiva aktörer som Elgiganten, Åbro och Maxbo.

På PEQ ser man stora möjligheter i partnerskapet.
– InQuire uppfyller våra krav för en långsiktigt hållbar investering med stor marknadspotential. De arbetar hållbart, transparent och använder ny teknik. Deras egenutvecklade mjukvaruplattform för transportoptimering i kombination med en affärsmodell som utmanar dagens traditionella standard, är något som vi tillsammans med befintlig ledning och grundare kommer fortsätta att utveckla. Vi ska erbjuda marknadens mest resurseffektiva leveranser, säger Oscar Ripa, Investment Manager på PEQ.
InQuire äger inga lastbilar eller är knutna till några transportörer, vilket är det vanliga i branschen. Deras affärsmodell bygger på att ta betalt för volymer och flöden i stället för antalet transporter, vilket ger inbyggda incitament att optimera transporterna med fulla lastbilar både tur och retur.
– Att ta betalt för volymer och flöden i stället för antalet transporter, ofta fulla med luft, ger transparens i ekonomi och kostnader vilket våra kunder uppskattar. Partnerskapet med PEQ ger oss även möjlighet att öka utvecklingstakten av våra digitala plattformar, vilket kommer att effektivisera transporterna ännu mer, säger InQuires vd Fredrik Söderström.
– Har man lyckats få konkurrerande varumärken som Åbro Bryggeri, Kopparberg och Krönleins Bryggeri, att leverera sina drycker till restauranger och systembolag i samma lastbilar, för att hålla nere kostnader och minimera koldioxidutsläppen, är man en aktör med stort försprång i en bransch som måste förändras för att överleva. Det är vad vi har investerat i, avslutar Oscar Ripa.

PEQ
PEQ är ett svenskt Impact fokuserat Private Equity bolag som genom sina fonder investerar i och utvecklar små- och medelstora svenska bolag. Genom att investera inom fokusområdena Cleantech, Tech Enablement och Changing Demographics avser PEQ att skapa avkastning åt investerare samtidigt som investeringarna bidrar till FN:s globala hållbarhetsmål. PEQ är en aktiv och engagerad ägare som strävar efter att verka som ett stöd och katalysator i bolagen och därmed öka deras utvecklingstakt, tillväxt och lönsamhet. https://peqinvest.com/

InQuire
Sedan starten år 2010 har InQuire arbetat med hållbara leveranslösningar – ofta genom att ta ansvar för hela den operativa driften avseende leveranser för en varuägare. I de flesta fall sänker man uppdragsgivarens totala logistikkostnader, ökar leveransservicen, minskar varuflödenas miljöpåverkan samt förbättrar chaufförernas arbetssituation. Med kontor i Helsingfors, Oslo, Stockholm Göteborg och huvudkontor i Lidköping är man idag en nordisk aktör med cirka 60 anställda. https://inquire.se/Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida